Shoppingtips voor de ontspannen man

Lieve mannen, deze maand doe je dus Even. Helemaal. Niets. Hooguit een beetje bladeren in boeken met jaloersmakende sheds. Met een bakkie zelfgemaakte pleur waar George dan weer jaloers op zou zijn. Om te besluiten je eigen schuur maar eens op te funken met toffe tools. De daaruit voortvloeiende blaren eens even lekker in te smeren met crème waar iedere schapenboer uit Wales bij zweert. En ach, als je dan toch zo lekker voor jezelf aan het zorgen bent; trakteer jezelf nog even op een straight razor shave. En als iemand het waagt om jou te verstoren in je momentje… verspil dan alleen je energie aan drie woorden: Nu. Even. Niet.

Shoppingtips voor de ontspannen man - Unicorns United
Bron: Manic.com

Hide & Seek

256 pagina’s ben je er even niet. Je waant je in een van de fantasierijke of architectonische huizen, waar je je kunt terugtrekken middenin de natuur. Een cottage, shed, woonboot of tiny house in het bos, op het water of in de bergen. Alles even achter je laten. Verstoppertje voor de dagelijkse ratrace. Wie wil dat nu niet van tijd tot tijd. Of zelfs, voor altijd? Je koopt het boek hier.

 

 

 

Shoppingtips voor de ontspannen man - Unicorns United
Bron: The Coffee Registry

Slow coffee

Stap in je eigen koffielab met The Clerk Pourover Stand. Geen druk op de knop en gaan, maar langzaamaan je koffie opschenken, slok voor slok genieten en je kunt er weer tegenaan. The Clerk heeft drie verschillende uitvoeringen: een basis van Amerikaans walnoothout, zwart lab-materiaal of wit acryl marmer. De arm is van messing en in hoogte verstelbaar. Wat zal je keuken hier blij van worden!

Shoppingtips voor de ontspannen man - Unicorns United
Bron: Farmers’ Lavender Ltd.

Handen zo zacht als schapen

Helen Lowe maakt in haar studio in Noord-Wales (met uitzicht op de Atlantische Oceaan, zie je het voor je?) crèmes en balsems die bij uitstek geschikt zijn voor ruwe mannenhanden. Ze heeft de cosmeticalijn Farmers’ Welsh Lavender Ltd. geïnspireerd op de boeren uit de regio. Geen poezelige potjes, maar lekkere vette (die wel intrekt!) crème om je robuuste handen goed te verzorgen. Uiteraard met gebruik van natuurlijke materialen en niet getest op schapen of andere dieren.

Shoppingtips voor de ontspannen man - Unicorns United
Bron: WohnGeist

Kwaliteitstoolkit

Al is je schuur misschien niet zo’n plaatje als uit het boek Hide & Seek, het is wel de plek waar je even gewoon je ding kunt doen. Geen gelazer aan je hoofd. De plek waar je met je handen werkt, noeste arbeid verricht, waar blaren worden gekweekt en het ruikt naar hout en metaal. Een goede toolkit is dan ook essentieel. Weg met al die plastic rommel, de toolkit van Wohngeist is het echte werk. Ook nog in een prachtige koffer. En daar hou jij van.

 

Shoppingtips voor de ontspannen man - Unicorns United
Beeld: Schorem

Mooie mannen

Als man naar de schoonheidsspecialiste was een aantal jaar geleden not echt done. Nu popt op iedere straathoek een barbershop op, waar zelfs de ruigste mannen zich eens even lekker kunnen laten groomen. Ook voor een fijne haircut of wet rasor shave ben je bij bijvoorbeeld hier, hier en hier (Men only!) aan het goede adres. Voor een fijne behandeling hier. Echt een cadeautje.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate