Taart op een voetstuk: 6 prachtige plateaus

Op de eerste verjaardag van onze dochter kregen we ook de sleutel van ons nieuwe huis. Dubbel feest! Dus besloten we om direct na de sleuteloverdracht haar verjaardag met een klein gezelschap in ons nieuwe – maar oh zo lege – huis te vieren. Met limonade in plastic bekers, pizza’s uit dozen, verhuispapier als tafelkleed en een stuk verjaardagstaart uit het vuistje.

Omdat ik nu eenmaal niet de perfecte bakmoeder ben, heb ik de taart laten maken door Marieke Drees van The Cake District. De taart was zo prachtig, dat ‘ie eigenlijk op een voetstukje had moeten staan. Dus heb ik mezelf voorgenomen: trakteer jezelf op een mooi plateau voor haar tweede verjaardag. Of er nu een Marieke Drees’je op staat of toch een eigen misbaksel.

Hieronder vind je de meest prachtige plateaus. Tof voor jezelf of toepasselijk om cadeau te geven aan een jarige taartliefhebber.

 

Taartplateau Heirloom - Unicorns United
Bron: American Heirloom
American Heirloom walnoot-standaard

De New Yorkse Amy en Bill Mowat begonnen hun bedrijf American Heirloom aanvankelijk met het maken van snijplanken in de vorm van de verschillende staten van Amerika. Hun talent rijkt verder, dus zij hebben hun productaanbod uitgebreid met o.a. taartplateaus. De versie met walnoten voet valt bij ons erg in de smaak. Liever een andere kleur of maat? Of zelfs mini-versie? They got it all! Voor meer info kijk je op www.aheirloom.com.

 

 

Tina Frey Cakeplateau - Unicorns United
Bron: Tina Frey
Konijnenkoepel van Tina Frey

Tina laat zich inspireren door organische vormen en objecten die ze spot in de natuur en tijdens haar reizen. Ze beeldhouwt haar producten met de hand. Ieder stuk is uniek. Deze plateaus kun je gebruiken als boterkuipje of kaasplank. Wij zetten ‘m in als cupcake- en taartplateau. Je krijgt er ook zo’n prachtig lepeltje bij. Regel tromgeroffel, haal de stolp van het plateau en presenteer je taart met bravoure.

 

 

Mosser Cake Plateau - Unicorns United
Bron: Food52*
Mosser Glass Cake Stand

Heb je tijd en centjes over om een taartplateau internationaal te laten verschepen? Doen! Dit cakeplateau is gemaakt door het bedrijf Mosser Glass, gevestigd in Cambridge, Ohio in the US of A. Al meer dan dertig jaar maken ze gehandwerkt glas van een hoge kwaliteit. Wij vielen als een blok voor deze Cake Platter die is gemaakt van melkglas. Fijn: er zijn nog veel meer plateaus in verschillende maten en te gekke kleuren. Je koopt ze hier.

 

 

Rader taartplateau - Unicorns United
Bron: Paagman

 

Räder-taartplateau

Het Duitse merk Räder maakt producten met verhaaltjes. Dit verhaal heet Tea Time. Het is een plateau met een diameter van 27,5 cm en is gemaakt van porselein. Zie je het al voor je? Jouw zelfgebakken bananenbrood, macarons of brownies op dit plateau? Of maak het verhaal nog mooier: bak de specialiteit van jouw familie. Schep erover op. Laat iedereen watertanden. En hou het recept alsnog geheim! Goed verhaal, toch? Je koopt ‘m ‘om de hoek’.

 

Tom Dixon Cake Plateau - Unicorns United
Bron: Heel’s
Victoria Sponge van Tom Dixon

Tom Dixon is een Brits designmerk dat zich laat inspireren door het unieke Britse erfgoed. Ze produceren objecten voor het dagelijks gebruik. Het is niet verwonderlijk dat ze een taartplateau in de collectie hebben, want Britten en taartjes gaan goed samen. Het Stone-taartplateau is gemaakt van een marmeren voet die de getrapte messing plaat ondersteunt waardoor je taarten met diverse diameters perfect op dit plateau kunt presenteren. Iets voor jou? Oh ja, bestel dan ook gelijk die bijpassende en o zo prachtige taartschep.

 

Iittala taartschaal - Unicorns United
Bron: Fonq
Scandinavisch taartplateau van Iittala

Dit prachtige plateau is van het Finse merk Iittala. De oorspronkelijke Kastehelmi schaal stamt uit 1964 en heeft een modern jasje gekregen en is weer opnieuw uitgebracht. Het plateau is gemaakt van hoogwaardig glaswerk en – lekker handig na een dag feesten – hij mag in de vaatwasser! Blijf in Finse sferen en maak een taart voor op het plateau zoals de Finnen die graag zien: robuust met een luxe uitstraling, opgebouwd in laagjes, met verse producten van het seizoen. Genieten maar!

 

 

Dan nog even dit: houd rekening met iets langere levertijden bij sommige plateaus. Deze worden namelijk niet allemaal in Nederland verkocht. Zoek je nog taart voor op je plateau? Kijk dan eens hier voor te mooie, lekkere en calorierijke taartinspiratie.

*Fotografie Mosser Glass Stand: Bobbi Lin, Rocky Luten and Mark Weinberg.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments

  1. Avatar
    Caro van de Graaf Reply

    Wat een mooie plateaus. Ik heb er 1 van voor de oorlog.. Nu de taart nog of chipolatapudding.

Reageer

Navigate