Alpaca Mania

Toen mijn collega op een maandagochtend op kantoor aankwam met haar alpaca-knuffel moest ik eerst heel hard lachen. Nu is het een redelijk dolle boel bij ons op de redactie dus deze dingen gebeuren nou eenmaal.

Het UGG-effect

“Voel dan even!” zei ze. En toen vond het UGG-effect plaats. Het is te zot voor woorden maar als je eenmaal je handen om die knuffel sluit ben je verkocht. It’s sooooo fluffy! Net als bij UGGS. Daar moet je nooit je voet in steken want dan wil je ze niet meer uit en die dingen zijn ronduit afzichtelijk. Alpaca’s. Ik werd er helemaal rustig van. Ik googelde of ik een echte alpaca als huisdier kon nemen. Nu zijn huisdieren niet echt mijn forté dus dat is eigenlijk geen optie. Ik wilde hier alles van weten. Waarom is het zo fijn? Ik ging op zoek naar het verhaal achter Inkari, een bedrijf dat zich specialiseert in natuurlijke Alpaca producten.

Alpacawol boeren

De twee heren achter deze toko reisden al jaren door Zuid-Amerika waar zij hielpen met het opzetten van non-profit organisaties. Tijdens een van hun vele ontmoetingen kwamen ze in aanraking met alpacawol boeren en net als ik waren ze direct in love. Ze waren vastbesloten om een deel van deze luxe mee te nemen naar Nederland in een combinatie van fashion, authenticiteit, weelde en traditie. Ze hebben van alles; handgemaakte sjaals, kleden, kussens, slippers en dus ook knuffels. Allemaal even zacht.

Alpaca knuffel - Unicorns United
Inkari

Clean & Green

Nu hoor ik je denken; en de beestjes dan? Alle producten zijn 100% diervriendelijk, de beestjes leven in grote farms in het prachtige Andesgebied. De alpaca’s worden 1 x per jaar geschoren en met veel respect behandeld. De business is clean and green dus dat is geruststellend. Er kan naar hartenlust geshopt worden!

Alpaca als therapeut

Ik snap nog steeds niet waar ik mee bezig ben. Ik weet alleen dat ik er iets van moet hebben. Maar waarom? Verder gegraaf op het WWW leert me dat Alpaca’s dus uiterst therapeutisch werken. Is dat het? De beestjes worden ingezet bij kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling en dit uiten in hun gedrag. Alpaca’s laten zien hoe ze zich voelen, net als mensen. Dit komt in de sessies van pas omdat het kinderen helpt om zich weer fijn te voelen. Ik geloof erin hoor.

Dag kasjmier! Hallo alpaca!

 

NB. Inkari is in Nederland een bedrijf waar je fijne alpaca producten kunt bestellen. In Australië is dit onder andere Pampa. Pampa is een homeware merk gevestigd in Byron Bay. Ze werken direct met geschoolde ambachtslieden in het afgelegen en landelijke Argentinië om de beste kwaliteit geweven textiel en goederen te brengen. Het Australische fotografenduo startte dit initiatief, en maakte tevens de prachtige foto die je ziet bovenaan het artikel.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 Comment

  1. Avatar
    Cathelijne Reply

    Ik geloof dat ik een beetje verliefd ben. Op de alpaca’s… 🙂

Reageer

Navigate