Voor vaders in spe: 8 baargoud cadeautips

Lieve aanstaande vaders. Gefeliciteerd! Jullie zijn zwanger. Voor je het weet is het zover. Of het nu je eerste of tweede kindje is, of je elftal compleet wordt; waarschijnlijk heb je op dit moment je leven (redelijk) onder controle want jullie gaan ervoor! Je drinkt nu nog lekker je biertje, doet je dansje, trapt je balletje. Straks moet je (weer) aan de bak. Maar eerst is het aan haar, om negen maanden een kindje in haar buik te laten groeien en het op de wereld te zetten. We kunnen je vertellen: zij moet echt aan de bak. Verras haar daarom na de geboorte met een sieraadje: baargoud. Eerder heb je hier al meer kunnen lezen over het ‘fenomeen’ baargoud. In dit artikel geven we je concrete sieradentips met link. Een druk op de knop, afrekenen, strik erom en klaar.

Gucci please!

Nog even samenvattend: baargoud is werpgoud, een push present, goud als dank voor het baren. Geloof ons, wij zijn zelf echt niet het type ‘Gucci please!’ als dank voor de ‘prestatie’ die is geleverd. Want het mooiste cadeau ligt op moeders buik. Maar baargoud als symbolische herinnering aan de geboorte ontvangt iedere vrouw vast en zeker met open armen. Tenminste, als ze haar handen even vrij heeft van de baby, poepluiers en kraamverbandwissels. Charmanter kunnen we het niet maken. Maar, tranen gegarandeerd! Dit keer niet van de hormonen en ook geen kraamtranen, maar van blijdschap. En ondanks dat we ons enorm moeder voelen na de geboorte, het vrouw-zijn is eventjes ver te zoeken. Omarm haar als moeder en als vrouw, geef haar een romantisch cadeautje en je zit geramd! Of geef haar een sieraad die ze later doorgeeft aan haar kind. Daarover lees je hier meer.

Enfin, wat dacht je hiervan?

X-ring | Aurate

AUrate is het sieradenmerk van Sophie Kahn en Bouchra Ezzahraoui. Ze maken kwaliteitsproducten tegen een eerlijke prijs. Ze moedigen hun community aan om aan de wereld terug te geven. Dit doen ze bijvoorbeeld door in de prijs een bedrag op te nemen waarmee ze een kind in nood een boek geven. Daarnaast zijn hun sieraden duurzaam en is de kans groot dat je ze generatie op generatie doorgeeft. Zoals deze X ring bijvoorbeeld. Je kunt ‘m laten graveren, heren. Met de naam van jullie kindje of de geboortedatum.

Geboortegoud - Unicorns UnitedTree of life | Gilian Originals

Gilian maakt alledaagse sieraden die tijdloos zijn. Ze werkt met 14kr goud, sterling silver en half edelstenen. Er is geen ontwerp waar ze niet achter staat, want alles moet kloppen. Deze perfectionist maakt verfijnde sieraden en heeft twee items in haar collectie die specifiek inspelen op de geboorte: geboortesteen ketting Lotus en geboortesteenketting Tree of Life. Iedere geboortemaand heeft een eigen steen. Ketting Lotus staat symbool voor puurheid, schoonheid en innerlijke groei. De Lotus is de bloem van het licht. En ketting Tree of Life staat symbool voor een gevoel van stabiliteit en innerlijke vrede. Letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staan. “Grow to be yourself”. She needs it, really.

Gilian Originals - Unicorns UnitedHele mooie humor | Martine Viergever

Goudsmit Martine Viergever maakt elk sieraad met de hand in haar studio in Rotterdam. Ze ontwerpt haar eigen collectie en werkt met hoogwaardige materialen. Daarnaast werkt ze in opdracht van modeontwerpers en modelabels als G-Star en Gsus en wordt haar werk aangekocht door musea. En toch is haar eigen collectie goed betaalbaar. Wij vinden de Mini Lucky Charm Doll ketting erg mooi. Het is een klein poppetje, symbool voor jullie baby. Staat bij jullie thuis humor hoog in het vaandel? Wat dacht je van de Whistle? Want jawel, je krijgt een nieuwe baan erbij als politieagent in huis. Of een (esdoorn)helikoptertje dat staat voor childhood. Welk kind heeft er niet een op z’n neus gezet?

Geboortegoud - Unicorns UnitedGeboortegoud - Unicorns UnitedHandmade letters | Fox Pomona

Het eigenaardige Amsterdamse Fox Pomona is een klein online winkeltje dat handgemaakte juwelen verkoopt en dingen die – zoals ze zelf zegt – ‘men kunst noemt’. We zijn gecharmeerd van de letterhanger. Natuurlijk kun je op iedere straathoek zoiets kopen, maar lang niet zo mooi! Deze letter discs hebben een diameter van circa 0,55 cm en worden met de hand afgewerkt. Geen fabriekswerk dus, vandaar dat je wat onvolkomenheden kunt zien, die wij juist perfect vinden.

Geboortestenen | Delehzen

Alle materialen en kleuren waar Delehzen mee werkt zijn geïnspireerd door de natuur, waarbij er een spanningsveld is tussen symmetrie en asymmetrie in de ontwerpen. Delehzen gebruikt geboortestenen in haar ontwerpen die kunnen staan voor een persoon, een mijlpaal en/of om het leven te vieren en te herdenken. Geen twee sieraden zijn gelijk, omdat alles met de hand wordt gemaakt en iedere steen uniek is. De delicate sieraden vertegenwoordigen vrouwelijke kracht en schoonheid. Hieronder zie je een geboortering met een groene emerald steen en zwarte onyx steen. Je kunt de ring met alle geboortestenen bestellen en kiezen voor 18k goud Vermeil of 925 sterling silver in verschillende bewerkingen en vormen. Ook zijn er prachtige stamboomkettingen, zodat ze alle (toekomstige) kinderen iedere dag bij haar kan dragen.

Stijlvol en tijdloos | Ivy & Liv

“Sieraden zijn het kleinste item in je kledingkast, maar wel het meest besproken…” Het Amsterdamse sieradenmerk Ivy & Liv werd in 2013 opgericht door Fleur Osterholt. Ze maakt edgy sieraden, van goede kwaliteit, voor alle vrouwen. De sieraden zijn minimalistisch, tijdloos en elegant. Wij selecteerden de Artemis ketting. De letter van de naam van het kindje. Of ga voor een eenvoudig maar enorm elegant armbandje dat je iedere dag kunt dragen. Het sieraad heet Hera. Hera was de godin van het huwelijk en de geboorte.

Moeder en kind | Lennebelle Petites

Eerder tipten we je al Lennebelle Petites. Lennebelle Petites is de collectie van ontwerpster Lenneke Kooijman, waarin ze de liefde tussen moeder en kind vangt in sieraden. Ze maakt de mooiste You Saturn-ed my life around, Stargazer en You colour my world like a rainbow kettingen en armbanden. Het perfecte cadeautje om de magische connectie tussen moeder en kind te vieren. Bij de geboorte een armbandje voor mama. En later ook eentje voor het kind als het oud genoeg is.

Geboortegoud - Unicorns United

 

Naam om je pols | VanSaar

VanSaar is een betaalbaar sieraad, met daarop een levensspreuk of bijvoorbeeld de naam van de baby. Met slagletters en hamer wordt ieder bandje handgemaakt in goud (messing), zilver (roestvrijstaal) of rosé (koper). Daarnaast maakt ze ook Nova Dali armbanden. De kralen armbandjes van Nova Dali worden gemaakt met witte kralen en 1 gouden kraal. Je kunt kiezen voor een naam maar ook voor een datum bijvoorbeeld. Ook is het mogelijk om een kraal met een rood hartje toe te voegen.

Voor papa

Oh ja, en mama’s in spe, waarom zou alleen de vrouw baargoud krijgen? Een kind krijg je tenslotte samen. Geef een mooie ring aan de newborn vader. Laat aan de binnenkant de datum van geboorte en de naam van het kind graveren. Mijn wederhelft is een ringenman. Hij droeg al een prachtige ring met de naam van zijn zoon. Nu draagt hij ook een ring met de naam van zijn dochter. Ik koos deze ring van Buddha to Buddha. Omdat hij en zij ‘mijn Buddha’s zijn’.

Geboortegoud - Unicorns United

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate