Yay or Nay: een greep uit de modetrends voor het najaar

Soms komen er trends voorbij waarbij alle lichten direct op rood gaan! No way, dat je daarin gaat lopen. Er komen ook trends voorbij die keihard schreeuwen: Oh jaaaa, hebben, hebben, hebben! Wij hebben vier najaarstrends voor je op een rijtje gezet en zijn heel benieuwd: Yay of toch een dikke Nay?

De teddyjas

Als je alle insta-modemeisjes er wulps in weggekropen ziet, dan weet je, dit is een dingetje. Een kort model of juist één met slaapzak features. Altijd heerlijk fluffy. In dusty pink, ivoor of beertjes bruin. We hebben het over de teddyjas. De jas die zijn naam dankt aan de treffende gelijkenis met je teddybeer. Een jas met een hoog aaibaarheidsgehalte. Alsof je met deze jas aan Beertje Pippeloentje zelf bent. Of doet het jou toch meer denken aan een slechte versie van de verschrikkelijke sneeuwman? Wij zijn heel benieuwd; loop jij hier warm voor?

De teddy coat_Unicorns United
1. Anna Nooshin 2. via The Style Files 3. via The Good Look Blog

De baret

Heb je het over fashion, dan heb je het natuurlijk over Parijs. Het is dan ook niet gek dat dé accessoire van dit najaar de baret is. Het officieuze, nationale hoofddeksel van Frankrijk. Deze zou niet op je hoedenplank mogen ontbreken. In de middeleeuwen al een dikke hit onder de beterbedeelden. En ook nu omarmen bloggers, vloggers en andere very important people dit hoofddeksel massaal. Duidelijk, nog steeds een ouderwets ding! Of: Retteketet, kom maar op met die pet!. Wat vind jij? Hot or not?

De baret_Unicorns United
1. via Taylor LaShae 2. via Natalie Off Duty

De heuptas

Trends komen en trends gaan. En komen wéér. Zoals deze ‘hit’ uit de jaren ‘80 en ‘90. De buideltas, funny bag of bum bag is weer terug. En nu niet om het middel van je buurman in campingsmoking. Nee, deze versies shinen bij grote sterren als Rihanna en Kendall Jennar. Chanel, Celine, Gucci of Louis Vuitton: you name it. They’ve got it. De meisjes dragen ‘m bij voorkeur op de heup als toolbelt. Mannen schuin over de borst als een holster. Een fashion joke of icoon? Jerry tegen George in Seinfeld:

It looks like your belt is digesting a small animal.

Hear hear Jerry? Of toch team George?

De heuptas_Unicorns United
1. Via The Fashion Spot 2. Gucci via Miss Papelicos

Bloemen

Dat bloemen zon nodig hebben, is achterhaald. Want, met deze floral trend bloeien ze ook in het najaar weelderig. Bloemen blijken jaar in jaar uit een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ook dit seizoen kun je er niet omheen. Zo lanceerde H&M nog heel recent met het Londense fashionlabel ERDEM haar nieuwste samenwerking: een collectie met héél, héél veel bloemen (bekijk hier de prachtige campagnefilm). Let wel op hoe je je bloemen draagt. Het boeketrecept voor dit seizoen is niet te girly. We gaan voor een rauw randje, een tikkeltje drama en een beetje moody. Helemaal jouw ding of wat je ook probeert, de gelijkenis met je oma in bloemetjesjurk wil maar niet uit je hoofd als je je in zo’n florale creatie hijst? Net als die onvervalste carnavalskraker: “Weet je wel wat ik zou willen. Een bloemetjesgordijn. Een bloemetjesgordijn.”

Bloemen in fashion_Unicorns United
1.via Harpers Bazaar 2. jas Erdem x H&M 3. Erdem x H&M

Credits hoofdbeeld: Shoeby

Reageer

Navigate